Tuesday, November 19, 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Εργαζομένων του ΠΚ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ


H Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο στη συνεδρίασή της στις 18 Νοεμβρίου 2013, αφού συζήτησε τις εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων από το Α.Σ.Ε.Π., διαπιστώνει ότι:

Η εμμονή του ΥΠΑΙΘ να ολοκληρώσει μια διαδικασία που στηρίζεται σε σωρεία νομικών και διοικητικών σφαλμάτων οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους σε παρατεινόμενη ομηρία και δικαστικές περιπέτειες, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο σε διεκδικήσεις ενάντια στο Ίδρυμα ή/και το ΥΠΑΙΘ, αλλά στρέφονται και κατά συναδέλφων.

Η λειτουργία του Ιδρύματος στις συνθήκες που διαμορφώνονται πραξικοπηματικά από το ΥΠΑΙΘ, με την ουσιαστική κατάργηση του  προσωπικου φύλαξης και τεχνικής υποστήριξης , θέτουν το Ιδρυμα σε κατάσταση  εκτάκτου ανάγκης και απρόβλεπτων κινδυνων. Η ευθύνη της συνέχισης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτω από τις συνθήκες αυτές, βαρύνει τη Διοίκηση του Ιδρυματος.
Η αξιολόγηση του προσωπικού του ιδρυματος από εξωπανεπιστημιακά συμβούλια κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου και με διαδικασίες που καταστρατηγούν κάθε έννοια δικαίου, θέτει εκτός υπηρεσίας το ήδη ελλειματικό στελεχιακό δυναμικό του Πανεπιστημίου Κρήτης και οδηγεί στην υποστελέχωση νευραλγικών Υπηρεσιών του.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τα θεσμικά όργανα του ΠΚ:
  • Να διατυπώσουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην πολιτική της διαθεσιμότητας και να ΜΗ συναινέσουν σε  καμία διαδικασία απολύσεων
  • να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, σύμφωνα με το νόμο, για την προστασία και την ασφάλεια του  προσωπικού και της περιουσίας του Ιδρύματος
  • να διαπιστώσουν την αδυναμία λειτουργίας στην οποία περιέρχεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαθεσιμότητας που δρομολογεί το ΥΠΑΙΘ.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζομένους να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι σ΄αυτή την απροκάλυπτη και άδικη επίθεση.

Ζητούμε άμεση συνάντηση  με τον Πρύτανη και  το νομικό επιτελείο του Ιδρύματος για το συντονισμό των ενεργειών μας προς πάσα κατεύθυνση.

Για μια ακόμη φορά διακηρύττουμε την αντίθεση μας απέναντι στην πολιτική της διαθεσιμότητας- απολύσεων και αντιτασσόμαστε σε κάθε ενέργεια που επιχειρεί τη βίαιη  κατάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!!





No comments:

Post a Comment